top of page

Thuis werken.

Wat zijn we in een bizarre tijd beland! Door het Corona-virus werken we daar waar het kan grotendeels thuis. Nu verandert daar voor mij niet zo heel veel in. Thuis werken deed ik namelijk al een tijdje!

(Lees verder voor een paar tips.)

Als freelance fotograaf ben je niet alleen maar aan het fotograferen. Een paar voorbeelden; Je bent opdrachten aan het binnen harken, aan het brainstormen, e-mails beantwoorden, administratie bijhouden, achter klanten aanzitten die niet betalen, inspiratie zoeken, je website bijwerken, social media, twijfelen of je het allemaal wel goed doet, video- gesprekken voeren, blogs schrijven, informatie opzoeken om te blijven leren én natuurlijk foto's aan het bewerken.


Stiekem flink wat computer uren én dit allemaal vanuit thuis. Daarin verandert er voor mij nu dus niet zo heel veel. Maar in deze Corona-crisis verandert er wel degelijk ook iets voor mij.

Al mijn opdrachten zijn helaas gecanceld. (sommige zijn verschoven naar later dit jaar, maar ook een paar zijn geheel afgelast.) Wat simpelweg betekent.. géén inkomen. Van een prima gevulde agenda naar geen opdrachten is een behoorlijk verschil. En heel eerlijk, zie ik daar de komende paar maanden ook nog geen verandering in!


Nu zoals ik hierboven al vertelde bestaat mijn werk niet alleen maar uit fotograferen én heb ik besloten deze onzekere tijd wel goed te gaan gebruiken. Al maanden lang heb ik niets meer aan mijn website gedaan en al die kleine dingen die al tijden op de bovenste plank lagen heb ik eens van de kast afgepakt. Daar ga ik nu de komende tijd flink mee aan de slag! Er het beste van maken, hopelijk gezond blijven en vooral ook binnen blijven is voor nu denk ik het beste wat ik kan doen.


Aan de website ben ik al begonnen! Een hoop omgegooid en veranderd, dus mocht je nu in deze quarantaine tijd even niets te doen hebben.. neem zeker even een kijkje! Ik hoor graag wat je er van vindt. (Mocht er nu ergens een linkje niet werken of iets totaal op een verkeerde plek beland zijn, please let me know! Ik ben ook maar een fotograaf die zelf een website in elkaar heeft getoverd! ;-))


Als laatste heb ik nog een paar tips voor wie nu ook thuis moet werken en denkt, hoe dan? Deze tips werken voor mij erg goed!


  1. Trek je normale kleding aan! Ja.. het is mega chill om de gehele dag in je trainingsbroek rond te lopen, maar daardoor blijf je in die 'chill modus'. Voor een dagje natuurlijk helemaal niet erg hoor. Maar geloof mij je werkt veel productiever zodra je je gewoon aankleedt zoals je normaal ook naar kantoor/school gaat!

  2. Maak een planning Die 'TO DO' lijstjes werken bij mij erg goed. Heerlijk om dingen te kunnen afstrepen! Probeer je er dan ook wel aan te houden.. thuis ben je misschien veel sneller afgeleid, de was moet tenslotte ook nog gedaan worden. Maar normaal als je op kantoor/school aan het werk bent doe je de was toch ook niet?

  3. Gebruik een timer Dit werkt voor mij vooral heel goed als ik voor een project even goed mijn focus wil houden. 20 minuten werkt voor mij het beste (niet te kort maar ook niet te lang) even 5 minuten lopen, drink een glas water, ga even plassen, steek je hoofd even door het raam voor wat frisse lucht én weer terug aan het werk! In het begin denk je misschien dat die 20 minuten heel kort zijn maar op de lange termijn blijft mijn focus hierdoor wel veel beter!


Voor iedereen, veel succes in deze tijd! Ik hoop dat je gezond bent (en blijft) en je niet financieel in de problemen komt. Stay strong! X DanuComments


bottom of page