top of page

We are going to Ibiza!

Ibiza is al jaren lang één van de populairste feestvakantiebestemmingen ter wereld! Een grote kans dus dat je bij een vakantie op Ibiza denkt aan; Lange nachten feesten op de beats in een van de vele clubs! Nu is dat dus écht totaal niets voor mij, maar toch ging ik naar Ibiza samen met Fay om een totaal ander Ibiza te ontdekken! Heel spontaan boekten we een vliegticket, midden april om even heerlijk een paar dagen te relaxen in de zon!Al een keertje eerder bezocht ik dit prachtige eiland voor het fotograferen van de bruiloft van Ankie en Thijs! Tijdens deze twee daagse bruiloft zag ik natuurlijk maar een klein deel van het eiland, een goede reden dus om nog een keertje terug te gaan!


Van te voren boekte we een paar hostels op verschillende plekken! Een dagje Ibiza stad,

twee dagen wat meer in het noorden en ook waren we benieuwd naar de westkust. We gingen maar 4 volle dagen dus we hadden helaas geen zeeën van tijd, maar hoe heerlijk is het om gewoon heel eventjes er tussenuit te gaan?!

Het oude deel van Ibiza stad is ontzettend fotogeniek, helemaal bovenin heb je een prachtig uitzicht over de zee en het stadje zelf staat vol met kleine schattige witte huisjes met gekleurde deuren, bloemen en trappen vol met kleur en sierlijke tegeltjes!Maar na een dagje stad verlang ik altijd zo erg weer naar de natuur! We besloten fietsen te huren om lekker sportief de natuur te ontdekken. We vroegen de man bij de fietsverhuurder naar een leuke avontuurlijke route, met veel natuur! Hij keek ons eens even goed aan van top tot teen en vertelde ons een leuke route, wij zouden daar ongeveer 1,5 uur over doen wist hij ons te vertellen! Vol met energie begonnen we aan onze fietsroute!

Tenminste.. waar moesten we ergens beginnen? We waren al een dik kwartier onderweg en we hadden nog steeds geen bordje gevonden.. ohjee.. waren we nu al verdwaald?


Na flink zoeken vonden we dan uiteindelijk de route en konden we écht van start! Wat een prachtige natuur, mooi helder water en wat een rust! Het leek alsof we het hele eiland voor onszelf hadden.


Omdat we zo vroeg in het jaar zijn gegaan was het heerlijk rustig en waren er nauwelijks tot geen toeristen (in de delen waar wij zijn geweest). Én het weer? Hij hadden erg veel geluk! De week voordat wij er waren was er veel regen gevallen, wij hebben juist alleen maar zon gehad met een perfecte temperatuur én voor de mensen die weer een weekje later gingen was het helaas weer rondlopen met een paraplu.. Je krijgt wat je verdient toch? hihiDe fietstocht was zeker een groot avontuur, de fietsverhuurder had ons alleen wel behoorlijk overschat.. 1,5 uur fietsen is het voor ons niet geworden! Na dik 6 uur kwamen we weer terug én waren we behoorlijk uitgeput. Zien we er toch net iets sportiever uit dan dat we daadwerkelijk zijn!Een andere dag zijn we nog heerlijk gaan wandelen, en ook hier waren we snel 'off road'!

Maar stiekem kom je dan wel op de mooiste plekjes terecht...Wij hebben heerlijk genoten van de rust, de prachtige natuur, het heerlijke zonnetje én van het lekkere eten op dit 'party eiland'. Voor ons zéker een feestje, zonder feesten!


X Danu

bottom of page