top of page

Winnende (analoge)portret shoot!

En de winnaar is... Silvy! Een tijdje geleden deelde ik op mijn Instagram account een win-actie. Je kon kans maken op een analoge portret shoot én de aanmeldingen stroomde binnen (zó leuk!). Silvy was de gelukkige en nog geen week later ging ik naar haar leuke huisje toe om prachtige portretten te schieten!

We maken tegenwoordig voortdurend foto's én de resultaten zijn digitaal meteen te bewonderen. Dat was vroeger heel anders, je zag niet meteen het resultaat en om mooie foto's te krijgen moest je toch echt zelf goed nadenken over de instellingen! Dan was het rustig afwachten totdat de foto's ontwikkeld waren én daarna kreeg je pas de resultaten in handen. Maar juist die oude techniek vind ik heel interessant én spannend.


Nu beheers ik als fotograaf de techniek van het fotograferen goed en weet ik hoe je je camera het beste kunt instellen... maar toch blijft het spannend! Je ziet het resultaat niet meteen en dan blijf je jezelf toch afvragen: 'heb ik het allemaal wel goed gedaan?', 'Staat het model mooi op de foto?" etc... Je kan het niet even snel terug kijken en checken!

En daarom is goed nadenken én de juiste momenten uitkiezen super belangrijk, je hebt tenslotte maar 36 foto's op een rolletje. Naast dat allemaal geeft het fotograferen op film een mooi effect. De korrel en de kleuren geven een bepaalde sfeer/stijl aan de foto's waar ik persoonlijk heel erg van hou! (én bij elke soort film is dit effect weer anders!)


En zodoende bracht ik dus ook het filmrolletje met de foto's erop weg om te laten ontwikkelen... (en wachtte ik in (on)geduldig af!)

Toen ik een telefoontje kreeg dat de foto's klaar waren stapte ik vrijwel meteen in de auto om te resultaten op te halen én pff.. gelukkig zaten er heel veel mooie foto's tussen!

We hadden super veel geluk met het zonnetje waardoor ik mooi met licht kon spelen tijdens de shoot. Super blij met de resultaten daarvan!


Een paar verschillende plekjes in huis (en omgeving) opgezocht en een paar verschillende outfits voor afwisselende foto's! Een geslaagde shoot met mooie resultaten en het was ook nog eens heel gezellig met Silvy! :-)


Hieronder nog een paar foto's van deze analoge portret-shoot:

Wil jij graag ook een (analoge)shoot bij mij boeken? Dat kan, stuur even een berichtje voor de mogelijkheden en wie weet ben jij de volgende voor mijn lens!


Nerdy talk: 📸 Canon EOS 650 / Kodak Portra 400

Comentarios


bottom of page