top of page

Leica R4

In de voetsporen van Gaston Remery. Blij dat we de oude Leica van de opa van mijn vriend weer aan de praat hebben gekregen! De eerste twee rolletjes zijn ontwikkeld en de resultaten zijn binnen...


Al een hele tijd stond de Leica als decoratie bij ons thuis in de kast, naast nog een aantal andere oude fototoestellen. Het was er simpelweg gewoon nog nooit van gekomen om rolletjes te kopen en weer lekker ouderwets analoog te gaan schieten! Terwijl we dit al wel een langere tijd van plan waren.

Gelukkig kregen we dus laatst de geweldige ingeving om dit wél te gaan doen en wat vinden we het leuk! Als fotograaf ben ik tegenwoordig natuurlijk ontzettend verwend en kan ik gemakkelijk een aantal foto's achter elkaar maken (zonder extra kosten). Een van die foto's is dan de beste en die bewerk je later nog even tot een perfecte foto. Hierbij werkt dat net even iets anders, we kunnen 36 foto's maken per rolletje dus je denkt veel beter na over welk shot je gaat maken! De instellingen moeten perfect staan, de compositie en dan 'CLICK' precies op het juiste moment moet je de foto nemen.

Het is nog allemaal een beetje uitvogelen, maar dat maakt het juist zo leuk! De sfeer van de foto's geeft iets magisch, warms en ouderwets. Love it! Elk soort rolletje heeft weer zo zijn eigen uitstraling en het blijft een verrassing of je foto is gelukt... pas bij het ophalen van de foto's zien we wat we hebben gemaakt! En als een kind zo blij gaan we naar de fotograaf om onze foto's op te halen en te bewonderen.



bottom of page